Hírek

Budapesti Víz Világtalálkozó 2016

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 Tárcaközi Bizottsága szeptember 13.-án tartotta harmadik ülését. Az ülések állandó résztvevője a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Titkársága.

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 azt kívánja elősegíteni, hogy újabb XXI. századi konfliktusok és globális kockázatok helyett a víz az együttműködés, a béke és a fejlődés forrása legyen a világ minden fenntartható fejlődésben érdekelt országa számára. Ennek érdekében az esemény résztvevői a „Budapesti Nyilatkozat 2016” megvitatásával és elfogadásával teszik le megoldási javaslataikat a releváns nemzetközi fórumok számára. A Nyilatkozat tervezetét az ún. „szövegező csoport” állítja össze, amely már 2016 júliusában megkezdi munkáját. A dokumentum elfogadására 2016. november 30-án, a Víz Világtalálkozó záró plenáris ülését megelőzően kerül sor.

A Tárcaközi Bizottság beszámolt a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 során elvégzett szakmai feladatokról, bemutatásra került a rendezvény honlapja és a részletes programja, valamit az ezekhez tartozó tematikus fórumok. A Víz Világtalálkozón külön képviselteti magát civil, ifjúsági és női fórum.

Kőrösi Csaba, a Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság vezetője, és az NFFT Tanácsülések állandó meghívottja beszámolt a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 szervezését meghatározó főbb globális fejleményekről.


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó