Eseménynaptár

11.08.

2019. november 8.

NFFT Tanácsülés

10.30.

2019. október 30 - 31.

ESDN éves konferencia, Helsinki

10.22.

2019. október 22.

 Fenntartható Okos Település Munkacsoport ülés

10.16.

2019. október 16.

Fenntartható finanszírozás konferencia, Frankfurt

Hírek

null Civil Delegált Választás eredmények 2018

2018. november 16.-án megválasztották az Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács civil szervezetek által delegált tagjait. A választás előtt egy hónapos regisztrációs időszak állt a hazai civil szervezetek részére, hogy képviselőiket hivatalosan delegálhassák a választásra.

A civil szervezetek három szekcióban indulhattak: oktatási és kulturális civil szervezetek, szociális ügyekkel illetve egészségüggyel foglalkozó civil szervezetek, valamint réteg- és korosztályi civil szervezetek.

A választásra 106 civil szervezet regisztrált.

Az oktatási és kulturális civil szervezetek szekciójának levezető elnöke Náray-Szabó Gábor, akadémikus, az NFFT társelnöke volt. A szekció által delegált tanácstagok:

Molnár Zoltán, Somosi Környezetnevelési Központ

Zlinszky János, 72 Tanítvány Mozgalom Alapítvány

A szociális ügyekkel illetve egészségüggyel foglalkozó civil szervezetek szekciójának levezető elnöke Éger Ákos, az MTVSZ ügyvezető elnöke volt. A szekció által delegált tanácstagok:

Molnár András, Magyar Vöröskereszt

Rádai Tamás, Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete

A réteg- és korosztályi civil szervezetek szekciójának levezető elnöke Bartus Gábor, az NFFT titkára volt. A szekció által delegált tanácstagok:

Bodroghelyi Csaba József, Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE)

Hegedüs Zoltán, Nemzeti Ifjúsági Tanács

A megválasztott tanácstagok munkájához sok sikert kívánunk!

 

 

 

 

 

Ember

Nagy kép

A fenntartható fejlődéshez elengedhetetlen az emberi erőforrás: megvalósulásához szükség van megfelelő létszámban és jó egészségi állapotban elő emberekre, tudásukkal, képességeikkel együtt. Az ember immár a közgazdasági mérések szerint is a nemzet legfontosabb erőforrásává vált.

Környezet

Nagy kép

A természeti erőforrások megfelelő mennyisége és minőségi állapota elengedhetetlen. A természeti erőforrások által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatások a természetes es az ember által módosított ökoszisztémák által a társadalom számára biztosított közvetett és közvetlen hasznokat jelentik. Ilyen hasznok a termeléssel összefüggő szolgáltatások (pl. élelem), a természeti körfolyamatokkal kapcsolatos szabályozó szolgáltatások (pl. klimaszabályozas), a támogató szolgáltatások (pl. tápanyag-körforgás), és a kulturális szolgáltatások (pl. pihenés-feltöltődés).

Gazdaság

Nagy kép

A gazdasági erőforrások jelentik az alapot az adott társadalom anyagi gyarapodásához. A termelőeszközök technikai színvonala, az infrastruktúra minősége, a befektetési-hitelezési intézmények megbízhatósága nemcsak az előállított javak érteket határozzak meg, de a termelés-fogyasztás során igénybe vett természeti tőke nagyságára is hátassal vannak. Az emberi erőforrások hasznosítása és kiteljesedése szinten elképzelhetetlen gazdasági erőforrások nélkül.

Társadalom

Nagy kép

A nemzet társadalmi erőforrásait az erkölcsi normák és értékek, az egyének közötti kapcsolatok és a bizalom, valamint az egyének alkotta szerveződések, intézmények, továbbá a kulturális tevékenységek és a kulturális örökség alkotják. A közös történelem, a  hagyományok, valamint az ezek továbbadásáért és a társadalom többi tagjáért, továbbá a jövő nemzedékekért érzett felelősség összetartó erőt képvisel, és alkalmakat teremt az együttműködésre, a nemzeti összetartozás érzésének megélésére.