Hírek

A Zenebatyu foglalkozásaival gyakran találkozhatunk az eddigi évek Európai Fenntarthatósági Hetének hazai rendezvényei között! A gyerekeknek szóló eseményen a zene és tánc mellett különböző eszközökből (üres flakon, szívószál, stb.) készítenek hangszereket.

Az idei Európai Fenntarthatóségi Héten az egész Európát érintő járványügyi helyzet miatt néhány esemény csak ötlet szinten jöhettek létre.
A héten ezeket az ötleteket mutatjuk be, így nyújtba inspirációt a fenntartható fejlődéshez.
A Bolba mesék című környezetvédelmi könyvsorozat első része a víz témakörét mutatja be gyerekeknek. A mesekönyv mentén izgalmas foglalkozáson keresztül jut el a legkisebbekhez is az üzenet: a víz közös kincsünk!
A környezettudatosság és fenntarthatóság különböző nézőpontjait tükröző nemzetközi művészeti tárlat idén 15 országból sorakoztat fel innovatív megoldásokat az öko- design területén, hagyományos népi technológiákat és motívumkincset integráló iparművészeti tárgyakat, öko-design ruhák, ékszerek, lakberendezési tárgyak, bútorok, valamint a környezeti problémákra reflektáló képzőművészeti alkotásokat is.

Az idei Európai Fenntarthatósági Hetet tavasszal áthelyeztük őszre, szeptember 20 és 26 közé. Sajnos a járványhelyzet alakulása továbbra sem teszi lehetővé nagyszabású rendezvények tartását. Az NFFT az Európai Fenntarthatósági Hét hazai koordinátoraként segítséget nyújt, hogy az idei ötletek se vesszenek el. Ha rendezvényét on-line formában meg tudja tartani, kérjük, regisztráljon a szokásos módon.

Angolul is elérhetővé vált az az NFFT legújabb, Úton a fenntarthatóság felé – Hogyan járulhat hozzá Magyarország a fenntarthatósági célok megvalósításához? című kiadványa!

EHJ!sdg wellbeing


hirek videó