Hírek

Köszönjük a jelentkezést az Civil Választásra!

A Civil Választás pontos időpontja és helyszíne: 2018. november 16. (péntek) 9 óra, Parlament, Felsőházi ülésterem.

2018. október 25.-én lejár a jelentkezés az NFFT Civil Delegált Választási folyamatába.

A jelentkezéssel kapcsolatosan ismételten felhívjuk a tisztelt jelentkezők figyelmét, hogy a szabályok értelmében 1 szervezetet csak 1 személy képviselhet. A szabályzat értelmében nem áll módunkban elfogadni ha egy szervezetet 2 személy képvisel.

Az NFFT delegációja is részt vett a 26.-ik EEAC konferencián Berlinben.

Az eseményről a Tanács társelnöke, Náray-Szabó Gábor professzor készített beszámolót.

26. EEAC konferencia: Berlin 2018. október 11. Fenntartható Európa 2030-ban: Az átmenet legfontosabb eszközei

Az Európai Környezetvédelni és Fenntartható Fejlődési Tanácsadó Testületek szervezete (EEAC) éves konferenciájának célja az volt, hogy nyomatékosan felhívja a figyelmet a politika, a társadalom és a gazdaság átalakítására a Párizsi Egyezmény és a Fenntartható Fejlődési Ütemterv 2030-ig című dokumentmoknak megfelelően.

Az NFFT honlapján az alábbi linken lehet regisztrálni a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács új civil tagjainak delegált-választási eljárási folyamatába.

2018. november 16-án a Parlamentben az országos hatókörű civil szervezetek képviselői 2-2 személyt választanak az NFFT tagjai közé, a következő civil szervezetek megjelent és előzetesen érvényesen regisztrált képviselői közül:

  • Oktatási és kulturális
  • Réteg és korosztályi
  • Szociális és egészségügyi

Több mint két év telt el a nemzetközi Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) elfogadása óta. Hazánk is elkészítette az Önkéntes Nemzeti Jelentését a célok érdekében végzett eddigi tevékenységéről, ez pedig angol nyelven letölthető az NFFT honlapjáról is a következő linken:

http://www.nfft.hu/voluntary_national_review

esdw nyitólapra 2022

esdw hír mellé


sdg wellbeing


hirek videó