A Világ Legnagyobb Tanórája az ESDW-n! - NFFT

Eseménynaptár

09.15.

2023. szeptember 15 - október 10.

ESDW 2023

10.04.

2023. október 4 - 6.

EEAC éves konferencia

10.09.

2023. október 9 - 11.

German Council for Sustainable Development (RNE) éves konferencia

11.09.

2023. november 9 - 10.

ESDN Peer Learning platform

Beágyazott alkalmazások

Humán_Sári_

Nagy kép

A fenntartható fejlődéshez elengedhetetlen az emberi erőforrás: megvalósulásához szükség van megfelelő létszámban és jó egészségi állapotban elő emberekre, tudásukkal, képességeikkel együtt. Az ember immár a közgazdasági mérések szerint is a nemzet legfontosabb erőforrásává vált.

Társadalom

Nagy kép

A nemzet társadalmi erőforrásait az erkölcsi normák és értékek, az egyének közötti kapcsolatok és a bizalom, valamint az egyének alkotta szerveződések, intézmények, továbbá a kulturális tevékenységek és a kulturális örökség alkotják. A közös történelem, a  hagyományok, valamint az ezek továbbadásáért és a társadalom többi tagjáért, továbbá a jövő nemzedékekért érzett felelősség összetartó erőt képvisel, és alkalmakat teremt az együttműködésre, a nemzeti összetartozás érzésének megélésére.

Környezet

Nagy kép

A természeti erőforrások megfelelő mennyisége és minőségi állapota elengedhetetlen. A természeti erőforrások által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatások a természetes es az ember által módosított ökoszisztémák által a társadalom számára biztosított közvetett és közvetlen hasznokat jelentik. Ilyen hasznok a termeléssel összefüggő szolgáltatások (pl. élelem), a természeti körfolyamatokkal kapcsolatos szabályozó szolgáltatások (pl. klimaszabályozas), a támogató szolgáltatások (pl. tápanyag-körforgás), és a kulturális szolgáltatások (pl. pihenés-feltöltődés).

Gazdaság

Nagy kép

A gazdasági erőforrások jelentik az alapot az adott társadalom anyagi gyarapodásához. A termelőeszközök technikai színvonala, az infrastruktúra minősége, a befektetési-hitelezési intézmények megbízhatósága nemcsak az előállított javak érteket határozzak meg, de a termelés-fogyasztás során igénybe vett természeti tőke nagyságára is hátassal vannak. Az emberi erőforrások hasznosítása és kiteljesedése szinten elképzelhetetlen gazdasági erőforrások nélkül.

Hírek

A Világ Legnagyobb Tanórája az ESDW-n!

Idén, köszönhetően a Világ Legnagyobb Tanórája rendezvénysorozat csatlakozásához, minden eddiginél több ESDW esemény regisztrált Magyarországról!

A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek megismerhetik az ENSZ által 2030-ig meghirdetett Fenntartható fejlődési globális célokat. Az idén 2022. október 3. és 7. között megrendezésre kerülő témahét kiemelt témája a minőségi oktatás és a fenntarthatóságra nevelés. A kezdeményezéshez világszerte több mint 160 ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. A szervezők a Világ Legnagyobb Tanórájának iskolai megvalósítását korosztályokhoz igazítható óravázlatokkal segítik. A program kapcsolódik az Európai Fenntarthatósági Héthez (ESDW).

A programban való részvétel regiszrációhoz kötött. A cél, hogy minél több iskolai osztály csatlakozzon és minél több diák megismerje a Globális Célokat!

A programsorozat Magyarországon a Belügyminisztérium, mint projektgazda megbízásából, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság, az UNICEF Magyar Bizottság és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács szakmai támogatásával, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében kerül megrendezésre.

További információ az FB oldalunkon!

sdg wellbeing


EHJ!videó2


videó 3


hirek videó