Eseménynaptár

09.20.

2020. szeptember 20 - 26.

Európai Fenntartható Fejlődési Hét

06.30.

2020. június 30.

BCSDH webinár

06.13.

2020. június 13 - 14.

Felfedezők Napja_Karaténkiadás

03.25.

2020. március 25.

Laudato Si Konferencia - Elmarad

Hírek

null Civil Delegált Választás eredmények 2018

2018. november 16.-án megválasztották az Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács civil szervezetek által delegált tagjait. A választás előtt egy hónapos regisztrációs időszak állt a hazai civil szervezetek részére, hogy képviselőiket hivatalosan delegálhassák a választásra.

A civil szervezetek három szekcióban indulhattak: oktatási és kulturális civil szervezetek, szociális ügyekkel illetve egészségüggyel foglalkozó civil szervezetek, valamint réteg- és korosztályi civil szervezetek.

A választásra 106 civil szervezet regisztrált.

Az oktatási és kulturális civil szervezetek szekciójának levezető elnöke Náray-Szabó Gábor, akadémikus, az NFFT társelnöke volt. A szekció által delegált tanácstagok:

Molnár Zoltán, Somosi Környezetnevelési Központ

Zlinszky János, 72 Tanítvány Mozgalom Alapítvány

A szociális ügyekkel illetve egészségüggyel foglalkozó civil szervezetek szekciójának levezető elnöke Éger Ákos, az MTVSZ ügyvezető elnöke volt. A szekció által delegált tanácstagok:

Molnár András, Magyar Vöröskereszt

Rádai Tamás, Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete

A réteg- és korosztályi civil szervezetek szekciójának levezető elnöke Bartus Gábor, az NFFT titkára volt. A szekció által delegált tanácstagok:

Bodroghelyi Csaba József, Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE)

Hegedüs Zoltán, Nemzeti Ifjúsági Tanács

A megválasztott tanácstagok munkájához sok sikert kívánunk!

 

 

 

 

 

Ember

Nagy kép

A fenntartható fejlődéshez elengedhetetlen az emberi erőforrás: megvalósulásához szükség van megfelelő létszámban és jó egészségi állapotban elő emberekre, tudásukkal, képességeikkel együtt. Az ember immár a közgazdasági mérések szerint is a nemzet legfontosabb erőforrásává vált.

Környezet

Nagy kép

A természeti erőforrások megfelelő mennyisége és minőségi állapota elengedhetetlen. A természeti erőforrások által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatások a természetes es az ember által módosított ökoszisztémák által a társadalom számára biztosított közvetett és közvetlen hasznokat jelentik. Ilyen hasznok a termeléssel összefüggő szolgáltatások (pl. élelem), a természeti körfolyamatokkal kapcsolatos szabályozó szolgáltatások (pl. klimaszabályozas), a támogató szolgáltatások (pl. tápanyag-körforgás), és a kulturális szolgáltatások (pl. pihenés-feltöltődés).

Gazdaság

Nagy kép

A gazdasági erőforrások jelentik az alapot az adott társadalom anyagi gyarapodásához. A termelőeszközök technikai színvonala, az infrastruktúra minősége, a befektetési-hitelezési intézmények megbízhatósága nemcsak az előállított javak érteket határozzak meg, de a termelés-fogyasztás során igénybe vett természeti tőke nagyságára is hátassal vannak. Az emberi erőforrások hasznosítása és kiteljesedése szinten elképzelhetetlen gazdasági erőforrások nélkül.

Társadalom

Nagy kép

A nemzet társadalmi erőforrásait az erkölcsi normák és értékek, az egyének közötti kapcsolatok és a bizalom, valamint az egyének alkotta szerveződések, intézmények, továbbá a kulturális tevékenységek és a kulturális örökség alkotják. A közös történelem, a  hagyományok, valamint az ezek továbbadásáért és a társadalom többi tagjáért, továbbá a jövő nemzedékekért érzett felelősség összetartó erőt képvisel, és alkalmakat teremt az együttműködésre, a nemzeti összetartozás érzésének megélésére.