EEAC éves konferencia - NFFT

Eseménynaptár

09.16.

2022. szeptember 16 - október 8.

ESDW

09.15.

2022. szeptember 15 - 17.

EEAC konferencia

10.04.

2022. október 4 - 5.

ESDN konferencia

10.13.

2022. október 13.

NFFT Tanácsülés

Beágyazott alkalmazások

Humán_Sári_

Nagy kép

A fenntartható fejlődéshez elengedhetetlen az emberi erőforrás: megvalósulásához szükség van megfelelő létszámban és jó egészségi állapotban elő emberekre, tudásukkal, képességeikkel együtt. Az ember immár a közgazdasági mérések szerint is a nemzet legfontosabb erőforrásává vált.

Társadalom

Nagy kép

A nemzet társadalmi erőforrásait az erkölcsi normák és értékek, az egyének közötti kapcsolatok és a bizalom, valamint az egyének alkotta szerveződések, intézmények, továbbá a kulturális tevékenységek és a kulturális örökség alkotják. A közös történelem, a  hagyományok, valamint az ezek továbbadásáért és a társadalom többi tagjáért, továbbá a jövő nemzedékekért érzett felelősség összetartó erőt képvisel, és alkalmakat teremt az együttműködésre, a nemzeti összetartozás érzésének megélésére.

Környezet

Nagy kép

A természeti erőforrások megfelelő mennyisége és minőségi állapota elengedhetetlen. A természeti erőforrások által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatások a természetes es az ember által módosított ökoszisztémák által a társadalom számára biztosított közvetett és közvetlen hasznokat jelentik. Ilyen hasznok a termeléssel összefüggő szolgáltatások (pl. élelem), a természeti körfolyamatokkal kapcsolatos szabályozó szolgáltatások (pl. klimaszabályozas), a támogató szolgáltatások (pl. tápanyag-körforgás), és a kulturális szolgáltatások (pl. pihenés-feltöltődés).

Gazdaság

Nagy kép

A gazdasági erőforrások jelentik az alapot az adott társadalom anyagi gyarapodásához. A termelőeszközök technikai színvonala, az infrastruktúra minősége, a befektetési-hitelezési intézmények megbízhatósága nemcsak az előállított javak érteket határozzak meg, de a termelés-fogyasztás során igénybe vett természeti tőke nagyságára is hátassal vannak. Az emberi erőforrások hasznosítása és kiteljesedése szinten elképzelhetetlen gazdasági erőforrások nélkül.

Hírek

Vissza EEAC éves konferencia

Ma kezdődik Helsinkiben az EEAC 30.-ik éves konferenciája – A cselekvés kritikus évtizede: A fenntarthatósági átalakulás mozgósítása Európában.

Az Európai Környezetvédelmi és Fenntartható Fejlődési Tanácsadó Tanácsok (EEAC) hálózata, melynek az NFFT is tagja, 30 éve köti össze a tanácsokat és a szakértői testületeket Európa-szerte. Az idei, 30. ünnepség lehetőséget kínál az elmúlt évek áttekintésére, de ami még fontosabb, hogy kritikusan értékeljük, hogyan válthatunk a fenntartható jövő felé.

A konferenciának Finnország három független tudományos testülete, a Fenntartható Fejlődés Finn Szakértői Testülete, a Finn Éghajlatváltozási Panel és a Finn Természettudományi Panel ad otthont.

A konferencia élőben követhető a következő linken: https://www.youtube.com/watch?v=Eobl7YLx0yo

sdg wellbeing


esdw nyitólapra 2022

videó2


videó 3


hirek videó