ESDN konferencia, Stockholm - NFFT

Eseménynaptár

09.15.

2023. szeptember 15 - október 10.

ESDW 2023

10.04.

2023. október 4 - 6.

EEAC éves konferencia

10.09.

2023. október 9 - 11.

German Council for Sustainable Development (RNE) éves konferencia

11.09.

2023. november 9 - 10.

ESDN Peer Learning platform

Beágyazott alkalmazások

Humán_Sári_

Nagy kép

A fenntartható fejlődéshez elengedhetetlen az emberi erőforrás: megvalósulásához szükség van megfelelő létszámban és jó egészségi állapotban elő emberekre, tudásukkal, képességeikkel együtt. Az ember immár a közgazdasági mérések szerint is a nemzet legfontosabb erőforrásává vált.

Társadalom

Nagy kép

A nemzet társadalmi erőforrásait az erkölcsi normák és értékek, az egyének közötti kapcsolatok és a bizalom, valamint az egyének alkotta szerveződések, intézmények, továbbá a kulturális tevékenységek és a kulturális örökség alkotják. A közös történelem, a  hagyományok, valamint az ezek továbbadásáért és a társadalom többi tagjáért, továbbá a jövő nemzedékekért érzett felelősség összetartó erőt képvisel, és alkalmakat teremt az együttműködésre, a nemzeti összetartozás érzésének megélésére.

Környezet

Nagy kép

A természeti erőforrások megfelelő mennyisége és minőségi állapota elengedhetetlen. A természeti erőforrások által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatások a természetes es az ember által módosított ökoszisztémák által a társadalom számára biztosított közvetett és közvetlen hasznokat jelentik. Ilyen hasznok a termeléssel összefüggő szolgáltatások (pl. élelem), a természeti körfolyamatokkal kapcsolatos szabályozó szolgáltatások (pl. klimaszabályozas), a támogató szolgáltatások (pl. tápanyag-körforgás), és a kulturális szolgáltatások (pl. pihenés-feltöltődés).

Gazdaság

Nagy kép

A gazdasági erőforrások jelentik az alapot az adott társadalom anyagi gyarapodásához. A termelőeszközök technikai színvonala, az infrastruktúra minősége, a befektetési-hitelezési intézmények megbízhatósága nemcsak az előállított javak érteket határozzak meg, de a termelés-fogyasztás során igénybe vett természeti tőke nagyságára is hátassal vannak. Az emberi erőforrások hasznosítása és kiteljesedése szinten elképzelhetetlen gazdasági erőforrások nélkül.

Hírek

ESDN konferencia, Stockholm

„Félúton 2030-ig – hol tart Európa és hogyan halad előre?” címmel rendezte meg Stockholmban éves konferenciáját az ESDN (Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat). A konferencia áttekintést adott arról, hogy merre tart Európa most, és mit tesz a következő években annak érdekében, hogy a 2030-ra kitűzött fenntarthatósági célok megvalósuljanak. A 2023. március 15-16. között zajló eseményen a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsot, mint az ESDN partnerszervezetét Bartus Gábor, a Tanács titkára, és Kovács Domokos Péter, az NFFT tagja képviselte.

Bővebben az eseményről: https://cbss.org/event/esdn-conference-2023/

sdg wellbeing


EHJ!videó2


videó 3


hirek videó