Hírek

Civil delegált választás 2022

Mától lehet regisztrálni az NFFT civil delegált választására.

2022. november 25-én a Parlamentben az országos hatókörű civil szervezetek képviselői 2-2 személyt választanak az NFFT tagjai közé, a következő kategóriákban:

  • Oktatási és kulturális
  • Réteg és korosztályi
  • Szociális és egészségügyi

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács az Országgyűlés tíz éve alakult tanácsadó szervezete. A Tanács tagjait a fenntartható fejlődés előmozdításában érdekelt szervezetek delegálják, a megbízás négy évre szól, tagjai a parlamenti pártok képviselő csoportjai, a Kormány, a Magyar Tudományos Akadémia, a gazdasági kamarák, az egyházak, a szakszervezetek, a munkaadói szervezetek, az önkormányzati szövetségek, a Magyar Rektori Konferencia, a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek, valamint országos hatókörű civil szervezetek képviselői.

Az NFFT tagjaként a civil szervezetek delegáltjai aktívan és érdemben alakíthatják a Tanács működését, munkarendjét, munkacsoportokban, szakmai műhelyekben vehetnek részt és befolyásolhatják a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia végrehajtását. Továbbá munkálkodhatnak a kormányzati stratégiák és programok fenntarthatósági szempontú elemzésén, javaslatokkal élhetnek a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos területeken és részt vehetnek a fenntarthatóság értékeinek nemzeti szintű képviseletében.

Regisztrálni honlapunkon lehet a Civil Választás 2022 menüpontban.

Jelentkezési határidő: 2022. október 27. csütörtök, 12:00 óra

Kérdéseiket, észrevételeiket az nfft@parlament.hu címen várjuk!


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó