Hírek

Jubileumi EEAC éves konferencia

Az EEAC (European Environment and Sustainable Development Advisory Councils) 2017. október 12-13. között jubileumi, 25.-ik éves konferenciáját és közgyűlését tartotta Maastrichtban .

Az ünnepi konferencia témája a 2030 Agenda felé és azon túl volt. A cél egy kölcsönös együttműködés, hatékony párbeszéd kialakítása az európai polgárság, a tudomány és a politika között a fenntarható fejlődés érdekében. Magyarországot a konferencián az EEAC tagjai: a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) és az Országos Környezetvédelmi Tanács (OKT) tagjai képviselték.

A közös siker érdekében a politika, a tudomány és a társadalom kapcsolatát át kell gondolni. Erre adott kiváló lehetőséget a konferencia, ahol a vitaindító előadások után kerekasztal-beszélgetéseken folytatódott tovább a munka. 

A konferenciára rendhagyó módon minden tagszervezet delegálhatott fiatalokat, hogy megvitassák Európa fenntarthatósági és környezetvédelmi jövőképét a következő negyedszázadra. Az közösen kialakított víziót a fiatalok szóvivői bemutathatták a konferencián.

Az NFFT egyik delegáltja, a Debreceni Egyetem hallgatója, Pálfi Zsuzsanna így vélekedett a konferenciáról: " Egy nagyon jó kezdeményezés volt arra, hogy egy közös párbeszéd, információcsere, ötlet áramlás induljon el a fiataloktól kezdve egészen a befolyásosabb személyek között.

Az egész esemény abban erősített meg, hogy ameddig mi a hétköznapi életünkben nem változtatjuk meg a gondolkodásmódunkat és az értékrendünket, addig a döntéshozók sakk matt helyzetben vannak. Nem tudnak hatékony lépéseket tenni a fenntarthatóságért és a környezetvédelemért. Amit tehetünk, azok a mindennapi CSELEKEDETEK. Ahogy az interjúmban is hangsúlyozom, mindenkinek tennie kell azért,hogy egy jobb és fenntarthatóbb Európában éljünk."


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó