Hírek

EEAC Workshop, Brüsszel

Az EEAC Hálózat (The European Environment and Sustainable Development Advisory Councils) 2020. február 13-án, csütörtökön egy napos workshopot tart Brüsszelben a decemberben bemutatott Európai Zöld Megállapodásról (European Green Deal). A programon részt vesz az NFFT titkára és az EEAC munkacsoportjának társelnöke, Bartus Gábor.
A workshopon az Európai Zöld Megállapodás lehetőségeiről és várható következményeiről is szó lesz nemcsak európai, hanem nemzeti és helyi szinten is.
A programon többek között rész vesznek IDDRI, az IEEP (International Institute for Educational Planning), az EGSZB-SDO (Sustainable Development Observatory ), és az EPC (Eurpean Policy Center) szakértői. A résztvevők a nap során az Európai Zöld Megállapodás tartalmának és lehetőségeinek átfogó értékelését, valamint ágazatspecifikus elemzéseket hallgathatnak.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke decemberben jelentette be a 100 milliárd eurós klímavédelmi programját. Az EB elnöke hangsúlyozta: a testület 100 milliárd euró értékű beruházást kíván mozgósítani, hogy segítse az unió gazdaságainak környezetbarátabbá válását az éghajlatváltozás elleni fellépésének jegyében.
Az európai Európai Zöld Megállapodás egyrészt a kibocsátás-csökkentésre irányul, másrészt a munkahelyteremtésre és az innováció ösztönzésére. Célja, hogy összhangba hozza az Unió országainak gazdaságait a bolygónk érdekeivel.


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó