Hírek

Megtartja a 2015-ik évi utolsó tanácsülését az NFFT

Ez évi utolsó plenáris ülését tartja 2015. december 3-án a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács.

Az ülésen Báldi András (MTA ÖK főigazgató és volt IPBES MEP tag) és Pataki György (BCE és IPBES MEP tag) nyújt majd tájékoztatást a biodiverzitás-csökkenéssel és az ökoszisztéma-szolgáltatások elvesztésével szembeni nemzetközi és hazai intézkedések szükségességéről, valamint beszámolnak az ENSZ IPBES (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services) folyamatáról.

Az ülés másik fontos napirendi pontjaként a tanácstagok döntenek az október 2.-i Tanácsülésen tárgyalt dokumentumok (Állásfoglalás a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP) szóló tárgyalásokról és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia első előrehaladási jelentése (2013-2014)) átdolgozott verziójának elfogadásáról.

Záró napirendi pontként felszólal Dr. Molnár Gábor, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, aki tájékoztatást ad a Balaton Kiemelt Térség fejlesztési céljairól és lehetőségeiről.

A Tanácsülést a Parlament Delegációs termében tartjuk 10 órai kezdettel. Az ülés nyilvános, de a férőhelyek szűkössége miatt a részvétel előzetes (az NFFT Titkárságán történő) regisztrációhoz kötött.


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó