Hírek

Szakmai kirándulást tervez az NFFT az Igazgyöny Alapítványhoz

Az NFFT 2018-ban is folytatja a hazai jó gyakorlatokat bemutató helyszínek felkeresését. 2018. január 30-án az Igazgyöngy Alapítványt (http://igazgyongyalapitvany.org/) látogatjuk meg Berettyóújfalun, Biharkeresztesen és Toldon.

Az Alapítvány 1999 óta működik a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség egyikében, Berettyóújfalu környékén. Egyik fő  feladatuk a tehetséggondozás, amit egy alapfokú művészeti iskola fenntartásával végeznek különös tekintettel a hátrányos helyzetű, roma gyerekre.

Köszönhetően a gyermekközpontú vizuális nevelésnek az Alapítvány nagyon sikeres,a gyerekek évente 500-nál is több díjat nyernek hazai és nemzetközi gyermek képzőművészeti versenyeken.

"Az oktatás mellett, alapítványunk esélyteremtő, terepi munkát is végez. Megértettük ugyanis, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek integrációja sosem fog az iskola falain belül megoldódni. Komplex programunkban az oktatás- családgondozás, közösségfejlesztés – intézményi együttműködés hármas pillére a meghatározó. Megpróbáljuk megkeresni az összes beavatkozási pontot, és erre a közösség bevonásával hatást gyakorolni. A skála nagyon széles, a családoktól a településfejlesztésig átfogja a problémát. A teljes modellfejlesztés terepe egy Told nevű kis zsákfalu, elemeit már 16 településen alkalmazzuk."-olvasható az Igazgyöngy Alapítvány honlpaján.


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó