Hírek

EEAC éves konferencia és közgyűlés, Lisszabon

Az EEAC több mint két évtizedes múltra visszatekintő együttműködési hálózata és egyeztető fóruma Európa számos országában működő környezetvédelmi és fenntartható fejlődési tanácsoknak. Ezek az érdekegyeztető testületek a kormányoktól függetlenül működnek, és alapvető szerepük van abban, hogy a nemzeti fenntartható fejlődési, környezetvédelmi stratégiák, programok széles társadalmi egyeztetésen alapuljanak, és figyelembe vegyék a legfrissebb tudományos eredményeket is.

Ahhoz, hogy rendszerszintű átalakulás kezdődjön, nélkülözhetetlen a társadalom különböző szegmenseinek az összefogása, támogatása. A partnerségek révén többet tehetünk: nagyobb hatást, nagyobb fenntarthatóságot, több értéket teremtünk mindenki számára. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy 2030-ig elérhetőek legyenek az ENSZ fenntartható fejlődési céljai.

Ezért a 27. EEAC éves konferencia fő témája a 17. Globális ENSZ Cél, a Partnerség. A konferencián olyan kihívások kerülnek napirendre, mint például az energia-átmenet, az édesvíz, valamint a tengerek és óceánok megőrzése és fenntartható használata.

Számos és összetett kihívással nézünk szembe a víz, az energia és az óceánok területén, nem csak az Európai Unióban és annak tagállamaiban, hanem világszerte. Ez az oka annak, hogy a Portugál Nemzeti Környezetvédelmi és Fenntartható Fejlődési Tanács (CNADS) a 6. (víz), a 7. (energia) és a 14. (óceán) Globális ENSZ célokat helyezte a 27. EEAC éves konferencia középpontjába.

A konferencia célja, hogy ajánlásokat fogalmazzon meg a víz-, energia- és óceánágazat, valamint azok jövőbeni fejlődésére vonatkozó jelenlegi uniós politikákról, ezzel segítve az Európai Bizottság és az Európai Parlament újonnan megválasztott tagjait megbízatásuk kezdetén.

Az NFFT az EEAC tagszervezeteként részt vesz a konferencián, a delegáció tagjai Bartus Gábor, az NFFT titkára és az EEAC Fenntartható Fejlődési Munkacsoportjának (WGSD) társelnöke, Barta Zsombor, az NFFT munkatársa, és Náray-Szabó Gábor, az NFFT társelnöke.


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó