Hírek

ESDN éves konferencia, Helsinki

Az ESDN (Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat) 2019. október 30 - 31. között Helsinkiben tartja éves konferenciáját. Az idei rendezvény címe: „A fenntartható Európa felé 2030 - a gondolkodástól a cselekvésig”.

A finn Miniszterelnöki Hivatal támogatásával szervezett konferencia célja, hogy összehozza a fenntartható fejlődés területén dolgozó politikusokat, szakértőket és a különböző stakeholdereket egész Európából. Az eseményen felszólal a finn miniszterelnök, Antti Rinne.

Az NFFT az ESDN tagjaként vesz részt az eseményen. A Tanácsot Dr. Bartus Gábor, az NFFT titkára, és Barta Zsombor, a Titkárság munkatársa képviseli.  

A konferencia fókuszában az Agenda 2030 és a fenntartható fejlődési célok végrehajtása áll. A résztvevők áttekintést adnak, hol tart Európa négy évvel a párizsi klímacsúcs után, és mik az európai országok e tekintetben megszerzett tapasztalatai. A konferencia célja a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó menetrend megfogalmazása, a fenntartható fejlődési célokkal összefüggő kihívások kezelése, fókuszban az alábbi területekkel: a körforgásos gazdaság; a polgárok Európája; a jólét gazdaságossága; fenntartható pénzügy; és a globális felelősségvállalás.


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó