Hírek

Megalakult a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Célokkal foglalkozó tanácsadó testületek Globális Fóruma

Az ENSZ szeptember 24–25-én New Yorkban tartott, Fenntartható Fejlődési Célokkal foglalkozó (SDG) csúcstalálkozóján megalakult a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Célok tanácsadó testületeinek Globális Fóruma (Global Forum for National SDG Advisory Platform). A Fórum elindítását Stephan Contius, a német környezetvédelmi minisztérium (BMU) Agenda 2030 biztosa, Annika Lindblom, a finn Fenntarthatósági Bizottság főtitkára, Charles Nouhan, a Stakeholder Forum elnöke és Cristina Gallach, a spanyol Agenda 2030 főbiztosa ismertette.

Az NFFT a kezdeményezést támogató szervezet.

Stephan Contius szerint a Globális Fórum munkájával megkönnyíti a párbeszédet számos, a fenntartható fejlődéssel foglalkozó szereplő között, és segíti a tapasztalatok széleskörű cseréjét. Ezen tudás átadása kulcsfontosságú a változás felgyorsítása szempontjából. Charles Nouhan véleménye szerint a fenntarthatósági tanácsok közös munkája értékes és hatékony lendületet ad az SDG-k megvalósulásához.

A Globális Fórum másik célja, hogy támogassa a fenntarthatósági tanácsok létrehozását olyan országokban, ahol még nem hoztak létre hasonló intézményeket.

A Fórum segíti a Fenntartható Fejlődési Célok nemzeti végrehajtását az egész világon, és előmozdítja az aktuális partnerségeket.

Bővebb információ a Fórum honlapján:

https://sdg-advisorybodies.net/


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó