Hírek

Nemzeti SDG Tanácsadó Testületeinek Globális Fóruma, Bogota

A Nemzeti SDG Tanácsadó Testületeinek Globális Fóruma (Global Forum for National SDG Advisory Bodies) 2020. február 17. és 20. között tartja alakuló ülését Bogotában. A több mint 60 ország részvételével zajló fórumhoz az NFFT is csatlakozott.

A kezdeményezést a német és a finn kormány indította el az ENSZ fenntartható fejlődésről szóló New York-i csúcstalálkozóján 2019. szeptemberében. A Globális Fórum egy olyan hálózat, mely célja a fenntartható fejlődésre irányuló helyi és nemzeti szintű fellépés felgyorsítása a fenntarthatósági tanácsok és a döntéshozók közötti együttműködés révén, a nemzeti fenntartható fejlődési politikák megfelelő kidolgozásához szükséges közös tudásanyag létrehozásának támogatásával.

Az alapítóülés célja meghatározni azokat az igényeket, amelyek az SDG-k végrehajtásához szükségesek, illetve azokat a megoldási javaslatokat, kompetenciákat, amelyek hatékonyan segítik a fenntartható fejlődési célok megvalósulását nemzeti és nemzetközi szinten. A négy napos fórumon minden ország posztereken ismertetheti a fenntartható fejlődést nemzeti szinten elősegítő jó gyakorlatát.

Hazánk a Nemzeti Fennaratható Fejlődési Keretstratégiához kapcsolódó Előrehaladási Jelentéseket, a Jövő Nemzedékek Szószólóját és a BCSDH szervezetét mutatja be. Az ülést az (RNE) Német Fenntartható Fejlődési Tanács és a CEPEI (Centro de Pensamiento Estratégico Internacional) szervezte. Az NFFT-t a Tanács titkára, Bartus Gábor képviseli.

86726901_135362014375204_1585660908745523200_n

 

 


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó