Hírek

Az EU helyreállítási és reziliencia eszközének (RRF) hazai tervezése (2021/3. online műhelyértekeztelet)

Az NFFT soron következő műhelyértekezletének témája az EU helyreállítási és reziliencia eszközének (RRF) hazai tervezése volt. A vitaindító előadást dr. Ágostházy Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára tartotta, teljes képet adva a Tanács tagjainak az európai források felhasználásának stratégiai erőfeszítéseiről. Mit jelent a több éves pénzügyi keret Magyarország számára? A 2021-27 időszak minden korábbinál erősebb zöld és digitális átmenetet céloz meg, ami a világgazdasági versenyképességet is segíti a régiónak.
A 2021-27-es időszak hazai célja igen törekvő, 2030-ra az EU 5 legélhetőbb tagállama közé tartozni a gazdaságfejlesztés, versenyképesség, infrastruktúra fejlesztése és a munkahelyteremtés segítségével. Az államtitkár úr elmondta, hogy a Helyreállítási és ellenállóképességi Terv első verzióját tavaly novemberben küldték el a Bizottság számára, a Terv tervezetének társadalmasítása pedig a pályázat.gov.hu oldalon decemberben kezdődött.
Az előadást követő vitában az egészségügy infrastruktúra fejlesztéséről és a biodiverzitás megőrzéséről és az előhely rekultivációról esett bővebben szó.
Az NFFT online műhelyértekezletének sorozata két hét múlva folytatódik.

EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó