Novemeber hónap jó gyakorlata: Reptessünk galambot!

Az esküvőkön kezdődött pár éve, de már az általános iskolai ballagáson is gyakori, hogy héliummal töltött léggömböket eregetnek a résztvevők. A magukat környezettudatosnak vallók feszengenek ilyenkor, de nem akarnak ünneprontók lenni, inkább hallgatnak, hiszen a jelenség általánosnak mondható. Szerencsére van egy megoldás, amivel, ahogy mondani szokták, a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.

Az Ökoiskola Hálózat 500. hírlevelében találtam az alábbi hírt:

„Ünnepeljünk galambokkal az iskolai eseményeket!

Fenntarthatóság, környezettudatos viselkedés az ünnepeink során is.

Minden intézmény életében vannak fontos események, amelyek a közösség építését szolgálják azzal, hogy maradandó, felemelő élményt adnak a résztvevőknek. Az évnyitók, a ballagások, az évzárók szervezése során tudatosan választhatunk olyan látványelemeket, amelyekkel példamutatóan tehetünk a környezetünk védelme érdekében is.

A környezetünkre ártalmas műanyag dekorációk helyett javasoljuk az ünnep színesítését postagalambokkal, hiszen a postagalambok röptetése minden esetben felemelő érzést ad a résztvevőknek.

A galambok a történelmünk során mindig a béke és a szeretet szimbólumai voltak, ezen értékek erősítésére napjainkban különösen nagy szükség van.A látványon túl a postagalambokkal való találkozás, ismerkedés az ember és a természet harmóniáját, együttélését mutatja meg a fiataloknak. A galambok szárnyalása mindig is a szabadságot jelképezte, amely a fiatalok tudásvágyának, nyitottságának és „indulásának” jelképe is lehet.

A Magyar Postagalamb Sportszövetség alkalomszerűen korábban is részt vett az iskolák, oktatási- nevelési intézmények életében, és a jeles alkalmakkor postagalambok feleresztésével tették látványossá és ünnepélyessé az eseményeket.

Magyarországon minden iskola számára elérhető ez a szolgáltatás, amely jelképes összegbe kerül, hiszen minden megyében vannak jól szervezett postagalambász egyesületek, amelyek számára öröm, ha fiatalok is megismerhetik azt az értéket, amivel ők foglalkoznak.

Információ és árajánlat kérhető:

Magyar Postagalamb Sportszövetség

email: info@postagalamb.hu

A blog megírásához  tájékoztatást kértem és kaptam a Magyar Postagalamb Sportszövetségtől.

 ( https://www.postagalamb.hu/ ).