Hírek

Véget ért az idei Európai Fenntarthatósági Hét!2015 óta minden évben május 30 és június 5 között kerül sor rá, azonban a COVID idén átírta a megszokott menetrendet.A több szempontból is rendhagyó eseménysorozat számai:
  • Európai 25 országa vett részt,

  • 4025 rendezvénnyel,

  • Magyarországon 36 rendezvényt regiszráltak,

  • ezzel a középmezőny elején végeztünk,

  • a rendezvényeink többsége civil kezdeményezés volt, de akadt önkormányzati és tudományos szerveződés is.

Az idei Európai Fenntarthatósági Hetet tavasszal optimistán áthelyeztük őszre, szeptember 20 és 26 közé. Sajnos a járványhelyzet alakulása továbbra sem teszi lehetővé nagyszabású rendezvények tartását. Az NFFT az Európai Fenntarthatósági Hét hazai koordinátoraként segítséget nyújt, hogy az idei ötletek se vesszenek el. Ha rendezvényét on-line formában meg tudja tartani, kérjük, regisztráljon a szokásos módon. Ha vannak jó fenntarthatósági ötletei, kérjük küldje el az nfft@parlament.hu...

Angolul is elérhetővé vált az az NFFT legújabb, Úton a fenntarthatóság felé – Hogyan járulhat hozzá Magyarország a fenntarthatósági célok megvalósításához? című kiadványa!

Az egész Európát sújtó COVID-19 járványügyi helyzet miatt az idei Európai Fenntartható Fejlődési Hét az eredeti időpontban elmaradt és helyette szeptember 20-26-ig kerül megszervezésre!Az NFFT az eddigi évekhez hasonlóan segíti a szervezőket és az érdeklődőket!Arra biztatunk mindenkit, hogy a megfelelő óvintézkedéseket betartva, nyugodtan ötelteljenek és jelentkezzenek az alábbi online jelentkezési lapon:https://www.nfft.hu/jelentkezesi-lapKérdés esetén kérem keressék a Titkárság munkatárasait az nfft@parlament.hu címen!

A BCSDH Körforgásos Gazdaság Platform néven webináriumsorozatot szervez! Az első webinárra június 30-án kerül sor, ahol dr. Bartus Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára és dr. Horváth Bálint, a Holland Királyság Nagykövetségének Körforgásos gazdasági tanácsadója innovatív vállalati példákon keresztül mutatják be a körforgásos gazdaság koncepcióját, gyakorlati alkalmazását és jogszabályi kereteit.