Hírek

BCSDH üzleti reggeli

Az NFFT és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia jelenleg készülő, harmadik előrehaladási jelentése kapcsán tartott üzleti reggelit 2019.június 13-án a Parlamentben.

A szakmai megbeszélésen a cégvezetők bemutaták, mit tesznek a hazai fenntarthatóság megvalósulása érdekében, tapasztalatot cseréltek Magyarország fenntarthatósági helyzetével kapcsolatban.

A rendezvényt az NFFT titkára,  Dr. Bartus Gábor nyitotta, aki köszöntőjében bemutatta az NFFT álláspontját a fenntarthatóság hazai helyzetéről, kiemelve, hogy nem csak a környezeti erőforrások, hanem a gazdasági és a társadalmi tőke területén is sok a teendő. Ezt a munkát a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia által meghatározott irányvonalak segíthetik.

A BCSDH képviseletében  Ifj. Chikán Attila elnök köszöntötte a résztvevőket és felkérte a jelenlevő 20 vállalatvezetőt véleményük ismertetésére. Tapasztalataik szerint a vizsgált 2017-18-as időszakban a vállalati fenntarthatóság egyre nagyobb mértékben fókuszba került és komoly előrelépések tapasztalhatók stratégiai szinten, de konkrét intézkedések szintjén is például többek között olyan területeken, mint energiahatékonyság, hulladékgazdálkodás a körforgásos gazdasági modell irányába történő elmozdulás.

A megbeszélésen szóba kerültek olyan átfogó problémák, mint az elhízás és táplálkozás, mint fenntarthatósági probléma, környezettudatos nevelés fontossága, csomagolóanyagok visszaszorítása . A résztvevők kiemelték a digitalizáció, a rendszerszintű gondolkodás és a partnerség fontosságát, valamint megfogalmazták a szükségességét egy  mindenki által azonnal érthető, számszerűsíthető „nyelvezetet” használatát a fenntarthatósági érveléseknél.

 

  • DSC_7489

 


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó