Hírek

Megtartotta az év első plenáris ülését az NFFT!

2024. március 13-án tartotta idei első ülését a Parlamentben a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács. Az ülés elején immár hagyományosan Dr. Raisz Anikó államtitkár asszony (Energiaügyi Minisztérium), a Tanács társelnöke adott tájékoztatást az aktuális Európai Uniós jog- és stratégiaalkotási folyamatokról, majd az NFFT tagok egyöntetű szavazással elfogadták a beszámolót a Tanács 2023. évi munkájáról, valamint a Tanács 2024. évi munkatervét és költségvetését.

Ezt követően a Magyar Nemzeti Bank részéről Baksay Gergely ügyvezető igazgató, Balatoni András igazgató és Szalai Ákos főosztályvezető tartott tájékoztató előadást a fenntartható GDP-ről. Az előadásukban kitértek a fenntarthatóság és gazdasági növekedés kapcsolatára. Az előadók hangsúlyozták, hogy a GDP nem alkalmas a modern gazdaság, a fenntarthatóság és a "jóllét" átfogó mérésére, ezért a gazdasági életnek paradigma váltásra, a fenntartható közgazdaságtannak pedig megfelelő mérőszámokra van szükség, úgymint a fenntartható növekedési index és a fenntartható GDP.

Az ülés végén a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia első (még nem teljes) szövegváltozatának vitáját vezette be Bartus Gábor a Tanács titkára. A második Keretstratégia tervezési folyamatának következő lépéseként április 18-án civil szervezetek vezetői kapnak tájékoztatást a második Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia tervezetéről.


EHJ!



sdg wellbeing


hirek videó