Hírek

Az Európai Bizottság elindította az első európai fenntarthatósági díjat azon európai emberek,vállalkozások és szervezetek erőfeszítéseinek és kreativitásának elismerésére, akik az ENSZ Fenntartható Fejlesztési Céljainak elérése érdekében dolgoznak. 

Sikeresen zárult a negyedik Európai Fenntarthatósági Hét. Magyarország az eddigi évekhez hasonlóan, idén is részt vett az eseménysorozatban, az érdeklődők 36 rendezvény közül választhattak május 30. és június 5. között. Hazánk minden régiójában szerveztek valamit a fenntarthatóság jegyében, különböző témakörökben. A legnépszerűbbek továbbra is a közösségi rendezvények, de idén több kiállítás, sportesemény és eco-art workshop is színesítette a programot.

Elkezdődött a 2018-as Európai Fenntarthatósági Hét. Az érdeklődők idén 31 rendezvény közül választhatnak az ország különböző régióiban. A programok között mindeki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelőt: zeneovitól kezdve a szakmai konferencián át plakátkiállításig.

Válogassanak az interkatív térképünkön és legyenek részesei az Európai Fenntarthatósági Hétnek!

http://www.nfft.hu/terkep


Az Európai Bizottság jelentése (COM (2017) 33) szerint “A körkörös gazdaság felé való átmenet nagy lehetőségeket jelent Európa és polgárai számára. Fontos része annak az erőfeszítésnek, hogy modernizáljuk és átalakítsuk az európai gazdaságot, és fenntarthatóbb irányba mozdulunk el. “ A törvényhozási és politikai javaslatok mellett melyek egy körkörös gazdaság irányába történő elmozdulás legfontosabb szempontjai?  Erre a kérdésre keresett választ az MTA KRTK RKI Dunántúli Tudományos Osztálya (Pécs) a 75. évfordulóját ünneplő nemzetközi konferencián,ahol egy multidiszciplináris perspektívából tárgyalta a potenciális körkörös gazdaság kérdését.

A Költségvetési Tanács 2018. április 24-i ülésén a fenntarthatóság kérdéskörét tárgyalta. Előadást tartottak: az Állami Számvevőszék és a Magyar Nemzeti Bank képviselői, továbbá meghívott előadóként Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal környezeti fenntarthatóságért felelős igazgatója és Bartus Gábor, az NFFT titkára.
A kormánytól független nemzeti intézményeknek a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia szerint is jelentős szerepük lehet a fenntarthatóság általános biztosításában, továbbá szakterületükön az adott speciális fenntarthatósági kritériumok kikényszerítésében.
 

EHJ!sdg wellbeing


hirek videó