Hírek

A járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad az NFFT idei első, 2020.március 26-ára, csütörtökre tervezett Tanácsülése.


A 2020. március 11-én kihirdetett 40/2020. (III. 11.) számú kormányrendelet értelmében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület által 2020. március 25-ére, a Parlamentbe tervezett „Fenntarthatóság, igazságosabb gazdasági rendszer, teremtésvédelem. Öt évvel a Laudato si’ enciklika megjelenése után: mérleg és teendők” című konferencia elmarad.


A Nemzeti SDG Tanácsadó Testületeinek Globális Fóruma (Global Forum for National SDG Advisory Bodies) 2020. február 17. és 20. között tartja alakuló ülését Bogotában. A több mint 60 ország részvételével zajló fórumhoz az NFFT is csatlakozott.

A kezdeményezést a német és a finn kormány indította el az ENSZ fenntartható fejlődésről szóló New York-i csúcstalálkozóján 2019. szeptemberében. A Globális Fórum egy olyan hálózat, mely célja a fenntartható fejlődésre irányuló helyi és nemzeti szintű fellépés felgyorsítása a fenntarthatósági tanácsok és a döntéshozók közötti együttműködés révén, a nemzeti fenntartható fejlődési politikák megfelelő kidolgozásához szükséges közös tudásanyag létrehozásának támogatásával.


Az EEAC Hálózat (The European Environment and Sustainable Development Advisory Councils) 2020. február 13-án, csütörtökön egy napos workshopot tart Brüsszelben a decemberben bemutatott Európai Zöld Megállapodásról (European Green Deal). A programon részt vesz az NFFT titkára és az EEAC munkacsoportjának társelnöke, Bartus Gábor.
A workshopon az Európai Zöld Megállapodás lehetőségeiről és várható következményeiről is szó lesz nemcsak európai, hanem nemzeti és helyi szinten is.


A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács a délelőtti Tanácsülésén az első napirendi pontban szavazott a Keretstratégia harmadik, a 2017-2018-as évekre vonatkozó Előrehaladási Jelentéséről. Az Előrehaladási Jelentés részletes vitájára, a módosító javaslatokról való döntésre a Szakmai Egyeztető Munkabizottság 2019. november 20-i ülésén került sor. 3. Előrehaladási Jelentés (2017-2018) 2.számú melléklet  

EHJ!sdg wellbeing


hirek videó