Hírek

A Költségvetési Tanács 2018. április 24-i ülésén a fenntarthatóság kérdéskörét tárgyalta. Előadást tartottak: az Állami Számvevőszék és a Magyar Nemzeti Bank képviselői, továbbá meghívott előadóként Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal környezeti fenntarthatóságért felelős igazgatója és Bartus Gábor, az NFFT titkára.
A kormánytól független nemzeti intézményeknek a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia szerint is jelentős szerepük lehet a fenntarthatóság általános biztosításában, továbbá szakterületükön az adott speciális fenntarthatósági kritériumok kikényszerítésében.
 

Április 12. – 15. között kerül megrendezésre a 28. Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója Erdélyben, Kalotaszentkirály – Zentelke községben!

A négy napos találkozó Turizmus és fenntarthatóság – szakmai fórumának keretében “Tourists go home!” – fenntartható-e a turizmus? címmel tart előadást Bartus Gábor, az NFFT titkára.


Az NFFT Titkársága március 23-án szakmai beszélgetést tart a Képviselői Irodaházban a hazai Európai Fenntarthatósági Hét eddigi résztvevőinek. A találkozó célja az eddigi szervezők tapasztalatcseréje, valamint az idei, 2018-as Európai Fenntarthatósági Hét minél sikeresebb megrendezése.
A beszélgetés nyitóbeszédét Molnár Zoltán, az NFFT tanácstagja tartja. A résztvevők az eszmecsere után 
szervezett parlamenti sétán vesznek részt.

Az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága (Economic Commission for Europe – UNECE) Fenntartható Fejlődési Regionális Fóruma két napos nemzetközi konferenciát tartott 2018. március 1-2-án., a Genfi Nemzetközi Konferencia Központban. A konferencián hazánkat a kormányzati delegáltak mellett Dr. Bartus Gábor, az NFFT titkára képviselte.

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Európia Fenntarthatósági Hét, amely célja, hogy a fenntarthatóságot, a fenntartható fejlődési célokat népszerűsítse és hozza még közelebb az európai polgárokhoz.

A rendezvény hazai szervezőjeként idén is az NFFT Titkársága segíti a jelentkezést a résztvevők számára!

A jelentkezési lapot az alábbi linken tudják kitölteni a résztvevők: http://www.nfft.hu/jelentkezesi-lap


EHJ!sdg wellbeing


hirek videó