Hírek

Idén, köszönhetően a Világ Legnagyobb Tanórája rendezvénysorozat csatlakozásához, minden eddiginél több ESDW esemény regisztrált Magyarországról!

A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek megismerhetik az ENSZ által 2030-ig meghirdetett Fenntartható fejlődési globális célokat. Az idén 2022. október 3. és 7. között megrendezésre kerülő témahét kiemelt témája a minőségi oktatás és a fenntarthatóságra nevelés.


A túlfogyasztás világnapja évről évre korábbra, idén július 28-ra esik. Eszerint a Föld lakossága tegnap használta el a bolygó egyévnyi erőforrásait.

Ha Föld fogyasztása megegyezne a magyarokéval, májusra éltük volna fel a Föld egész éves erőforrásait.


A hét elején az EEAC (The European Environment and Sustainable Development Advisory Councils) Fenntartható Fejlődés Munkacsoportja az ESDN (The European Sustainable Development Network) munkatársaival együttműködve megbeszélést tartott “Voluntary National Reviews: Challenges, Successes and Lessons Learned” címmel.

 


Idén újra szeptember 18. és október 6. között rendezik meg az Európai Fenntartható Fejlődési Hetet (ESDW).  Az eseménysorozat célja a fenntartható fejlődés, a globális fenntarthatósági célok népszerűsítése a társadalom széleskörű bevonásával.


A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács 2021. december 9-én, csütörtökön online ülést tartott.

A Tanács Elnöksége által javasolt napirend szerint a tagok elfogadták a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia megvalósításáról szóló Negyedik Előrehaladási Jelentést.
A dokumentumhoz még 2021 év elején készült el a tudományos háttéranyag, ami alapján a Tagok szeptember első felében kapták meg az első szövegváltozat. Erről a novemberi Tanácsülésen zajlott alapos vita, majd a Szakmai Egyeztető Munkabizottság az előterjesztetett módosító javaslatokkal véglegesítette a jelentéset.

EHJ!sdg wellbeing


hirek videó