Hírek

Ma délelőtt a fenntartható fejlődés gazdasági ösztönzőinek lehetőségeiről tartott online workshopot az EEAC (The European Environment and Sustainable Development Advisory Councils). A vitaindító háttér dokumentumot az NFFT állította össze és koordinálta több európai fenntarthatósági tanácsadó testület közreműködésével. Az anyag online prezentécióját, illetve összefoglalóját Bartus Gábor, az NFFT titkára mutatta be.


Fontos mérföldkő a hazai klímaváltozás elleni küzedelmben! Hétfőn neves hazai szakemberek összefogásával megalakult a Net Zero Advisory Board. A széleskörű, szektorokon átívelő, a magyar ipar és üzleti vezetők, kereskedelmi kamarák és egyesületek képviselőiből álló Tanácsadó Testület a Brit Nagykövetség és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) kezdeményezésére jött létre.


Újabb infografika a TÁRKI kutatásából! Ezúttal azt mutatjuk meg, hogyan változott a társadalom környezettel kapcsolatos attitűdje 1993 és 2019 között.
Vajon csökkent vagy nőtt az egyéni felelősségvállalás? Jobban bíznak az emberek a tudományban most, mint a 90-es évek elején?Az NFFT honlapjáról letölthető a TÁRKI hazai lakosság környzetettel, környzetevédelmmel kapcsolatos attitűdjéről szóló 2019-es tanulmány az alábbi linken.


Az NFFT Szakmai Egyeztető Munkabizottsága tegnap megtartotta idei utolsó, online ülését, melynek vendégelőadói ezúttal az MNB két munkatársa, Szalai Ákos, a Költségvetési és Versenyképességi Elemzések Igazgatóságának főosztályvezetője és Gyura Gábor, a Fenntartható Pénzügyek Főosztályának vezetője voltak.


EHJ!sdg wellbeing


hirek videó