Hírek

Ma kezdődik Helsinkiben az EEAC 30.-ik éves konferenciája – A cselekvés kritikus évtizede: A fenntarthatósági átalakulás mozgósítása Európában.

Az Európai Környezetvédelmi és Fenntartható Fejlődési Tanácsadó Tanácsok (EEAC) hálózata, melynek az NFFT is tagja, 30 éve köti össze a tanácsokat és a szakértői testületeket Európa-szerte. Az idei, 30. ünnepség lehetőséget kínál az elmúlt évek áttekintésére, de ami még fontosabb, hogy kritikusan értékeljük, hogyan válthatunk a fenntartható jövő felé.

Idén, köszönhetően a Világ Legnagyobb Tanórája rendezvénysorozat csatlakozásához, minden eddiginél több ESDW esemény regisztrált Magyarországról!

A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek megismerhetik az ENSZ által 2030-ig meghirdetett Fenntartható fejlődési globális célokat. Az idén 2022. október 3. és 7. között megrendezésre kerülő témahét kiemelt témája a minőségi oktatás és a fenntarthatóságra nevelés.

A túlfogyasztás világnapja évről évre korábbra, idén július 28-ra esik. Eszerint a Föld lakossága tegnap használta el a bolygó egyévnyi erőforrásait.

Ha Föld fogyasztása megegyezne a magyarokéval, májusra éltük volna fel a Föld egész éves erőforrásait.

A hét elején az EEAC (The European Environment and Sustainable Development Advisory Councils) Fenntartható Fejlődés Munkacsoportja az ESDN (The European Sustainable Development Network) munkatársaival együttműködve megbeszélést tartott “Voluntary National Reviews: Challenges, Successes and Lessons Learned” címmel.

 

Idén újra szeptember 18. és október 6. között rendezik meg az Európai Fenntartható Fejlődési Hetet (ESDW).  Az eseménysorozat célja a fenntartható fejlődés, a globális fenntarthatósági célok népszerűsítése a társadalom széleskörű bevonásával.

esdw nyitólapra 2022

esdw hír mellé


sdg wellbeing


hirek videó