Hírek

Az idei rendezvénysorozat ma véget ér, de búcsúzóul ma még két videót közzé teszünk! Az idei Fenntarthatósági Hét egyik üde színfoltja volt a Takarékbank eseménye! Szeptemberben méhlegelőt létesített és mintegy negyven-hatvanezer egyedből álló méhcsaládot költöztetett a Takarékbank a budapesti Infoparkban álló székházának tetejére.


Az Európia Fenntarthatósági Héten a civil kezdeményezések mellett a tudományos élet képviselőivel is találkozhatnak! Az F-faktor a BME Környezetgazdaságtan Tanszékének innovatív kezdeményezése! Az előadásokon a hallgatók bevonásával interaktív műhelymunka folyik, aminek célja a jövő mérnökeinél, közgazdászainál a fenntarthatóság, mint látásmód kialakítása

A KSZGYSZ idén 3 akcióval is részt vett az Európai Fenntarthatósági Héten!
A programok között volt Duna-part takarítás: a DHL-el és a PET kupával tisztítottak meg egy szakaszt, elindult a Trend FM-en a Zöldipari percek című riportsorozat és folytatódott a Zöldforgó Élménynap, amely korunk egyik legnagyobb kihívásaira - mint például a klímaváltozás, energiapazarlás, túlfogyasztás, élővizek szennyezése - igyekszik válaszolni és megoldásokat kínálni a gyerekek nyelvén.

A Zenebatyu foglalkozásaival gyakran találkozhatunk az eddigi évek Európai Fenntarthatósági Hetének hazai rendezvényei között! A gyerekeknek szóló eseményen a zene és tánc mellett különböző eszközökből (üres flakon, szívószál, stb.) készítenek hangszereket.


Az idei Európai Fenntarthatóségi Héten az egész Európát érintő járványügyi helyzet miatt néhány esemény csak ötlet szinten jöhettek létre.
A héten ezeket az ötleteket mutatjuk be, így nyújtba inspirációt a fenntartható fejlődéshez.
A Bolba mesék című környezetvédelmi könyvsorozat első része a víz témakörét mutatja be gyerekeknek. A mesekönyv mentén izgalmas foglalkozáson keresztül jut el a legkisebbekhez is az üzenet: a víz közös kincsünk!

EHJ!sdg wellbeing


hirek videó