Hírek

Az idei Európai Fenntarthatóségi Héten az egész Európát érintő járványügyi helyzet miatt néhány esemény csak ötlet szinten jöhettek létre.
A héten ezeket az ötleteket mutatjuk be, így nyújtba inspirációt a fenntartható fejlődéshez.
A Bolba mesék című környezetvédelmi könyvsorozat első része a víz témakörét mutatja be gyerekeknek. A mesekönyv mentén izgalmas foglalkozáson keresztül jut el a legkisebbekhez is az üzenet: a víz közös kincsünk!

A környezettudatosság és fenntarthatóság különböző nézőpontjait tükröző nemzetközi művészeti tárlat idén 15 országból sorakoztat fel innovatív megoldásokat az öko- design területén, hagyományos népi technológiákat és motívumkincset integráló iparművészeti tárgyakat, öko-design ruhák, ékszerek, lakberendezési tárgyak, bútorok, valamint a környezeti problémákra reflektáló képzőművészeti alkotásokat is.

Az idei Európai Fenntarthatósági Hetet tavasszal áthelyeztük őszre, szeptember 20 és 26 közé. Sajnos a járványhelyzet alakulása továbbra sem teszi lehetővé nagyszabású rendezvények tartását. Az NFFT az Európai Fenntarthatósági Hét hazai koordinátoraként segítséget nyújt, hogy az idei ötletek se vesszenek el. Ha rendezvényét on-line formában meg tudja tartani, kérjük, regisztráljon a szokásos módon.


Angolul is elérhetővé vált az az NFFT legújabb, Úton a fenntarthatóság felé – Hogyan járulhat hozzá Magyarország a fenntarthatósági célok megvalósításához? című kiadványa!


Az egész Európát sújtó COVID-19 járványügyi helyzet miatt az idei Európai Fenntartható Fejlődési Hét az eredeti időpontban elmaradt és helyette szeptember 20-26-ig kerül megszervezésre! Az NFFT az eddigi évekhez hasonlóan segíti a szervezőket és az érdeklődőket! Arra biztatunk mindenkit, hogy a megfelelő óvintézkedéseket betartva, nyugodtan ötelteljenek és jelentkezzenek az alábbi online jelentkezési lapon:https://www.nfft.hu/jelentkezesi-lap

Kérdés esetén kérem keressék a Titkárság munkatárasait az nfft@parlament.hu címen!


EHJ!sdg wellbeing


hirek videó