Hírek

Az idei Európai Fenntarthatósági Hét kiemelt résztvevője volt a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség! Több mint 20 eseménye érintette többök között a teremtésvédelemet, klímaváltozást és a Balaton védelmét is.


Az idei rendezvénysorozat ma véget ér, de búcsúzóul ma még két videót közzé teszünk! Az idei Fenntarthatósági Hét egyik üde színfoltja volt a Takarékbank eseménye! Szeptemberben méhlegelőt létesített és mintegy negyven-hatvanezer egyedből álló méhcsaládot költöztetett a Takarékbank a budapesti Infoparkban álló székházának tetejére.


Az Európia Fenntarthatósági Héten a civil kezdeményezések mellett a tudományos élet képviselőivel is találkozhatnak! Az F-faktor a BME Környezetgazdaságtan Tanszékének innovatív kezdeményezése! Az előadásokon a hallgatók bevonásával interaktív műhelymunka folyik, aminek célja a jövő mérnökeinél, közgazdászainál a fenntarthatóság, mint látásmód kialakítása

A KSZGYSZ idén 3 akcióval is részt vett az Európai Fenntarthatósági Héten!
A programok között volt Duna-part takarítás: a DHL-el és a PET kupával tisztítottak meg egy szakaszt, elindult a Trend FM-en a Zöldipari percek című riportsorozat és folytatódott a Zöldforgó Élménynap, amely korunk egyik legnagyobb kihívásaira - mint például a klímaváltozás, energiapazarlás, túlfogyasztás, élővizek szennyezése - igyekszik válaszolni és megoldásokat kínálni a gyerekek nyelvén.

A Zenebatyu foglalkozásaival gyakran találkozhatunk az eddigi évek Európai Fenntarthatósági Hetének hazai rendezvényei között! A gyerekeknek szóló eseményen a zene és tánc mellett különböző eszközökből (üres flakon, szívószál, stb.) készítenek hangszereket.


EHJ!sdg wellbeing


hirek videó