Hírek

A TÁRKI hazai lakosság környezettel kapcsolatos attitűdjét vizsgáló tanulmányából újabb infografikát teszünk közzé! Ebből kiderül, hogy a hazai lakosság miként ítéli meg az éghajlatváltozás következményeit Magyaroszág szemszögéből.

 


Az NFFT Szakmai Egyeztető Munkabizottságának tegnapi, 2020. évi 3. online műhelyértekezletének témája az egészségügy strukturális átalakítása volt. A vitaindító előadásokat Dr. Boér Gábor egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár és Dr. Oberfrank Ferenc, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet ügyvezető igazgatója tartották. Az NFFT és a Keretstratégia a fenntarthatóságot, mint nemzeti erőforrásokkal való felelős gazdálkodást határozza meg, ahol a humán, az emberi tényező fontos és az egészségügy kérdése meghatározó.


Újabb infografika az NFFT 2019-ben készítetett tanulmányából. A TÁRKI a hazai lakosság környezettel, környezetvédelemmel kapcsolatos attitűdjének a vizsgálata alapján arról készítettünk ábrát, mit tartanak a magyarok a legfontosabb környezeti kérdésnek. Vajon a küldönböző témakörök milyen arányban állnak egymással és mit lehet tudni ezeknek a demográfiai jellemzőiről?Az NFFT megrendelésére a TÁRKI 2019-ben készített egy tanulmányt, amiben a hazai lakosság környezettel, környezetvédelemmel kapcsolatos attitűdjét vizsgálta. A tanulmány hamarosan elérhető lesz a honlapon, a következő időszakban pedig érdekes infografikákat osztunk meg a készült anyagból!


Mennyi egy termék átlagos élettartalma? Hogyan kapcsolódik a koronavírus a rossz területhasználathoz?
Több mint 300-an nézték élőben hétvégén dr. Bartus Gábor előadását a Zöldgömb Fesztiválon, amiben sok más kérdés mellet a fentiekre is választ kaphatunk ! Aki lemaradt róla, az alábbi linkre kattintva megnézheti:

EHJ!sdg wellbeing


hirek videó