Hírek

Életének 72. évében, 2023. május 9-én elhunyt Németh Tamás agrokémikus, az MTA rendes tagja, a Magyar Tudományos Akadémia volt főtitkára, az NFFT tagja és társelnöke.


A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács társrendezésében 2023. április 21-én, a Parlament épületében került megrendezésre angol nyelven ’Science-based Sustainability Policy’ (Tudományos érvelésen alapuló fenntarthatósági szakpolitika) nemzetközi tudományos konferencia.

Az eseményen  hazai és nemzetközi szakértők vizsgálták annak a lehetőségét, hogy a tudományos bizonyítékok és megalapozott elméletek, valamint a tényeken alapuló érvelések milyen módon épülhetnek be a fenntartható fejlődés területén a közösségi döntéshozatalokba, a politikákba és szakpolitikákba. A konferencia előadói e kérdéskör legfrissebb eredményeit ismertették és a szó esett a még megoldatlan problémákról is.


A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács 2023. évi első ülését március 31-én, pénteken 10 órai kezdettel a Parlament Pázmándy Dénes termében (főemelet 11.) tartotta meg.

Az ülés első részében az éghajlatvédelem, ezen belül Magyarország klímasemlegességi vállalásának teljesüléséhez vezető út értékelése volt a téma. A Green Policy Center kutatóintézet elkészítette hazánk első klímasemlegességi előrehaladási jelentését, amit az intézet vezetője, Huszár András ismertet a Tanáccsal, amit izgalmas vita követett.


„Félúton 2030-ig – hol tart Európa és hogyan halad előre?” címmel rendezte meg Stockholmban éves konferenciáját az ESDN (Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat). A konferencia áttekintést adott arról, hogy merre tart Európa most, és mit tesz a következő években annak érdekében, hogy a 2030-ra kitűzött fenntarthatósági célok megvalósuljanak.


A tegnapi napon az NFFT Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács civil delegáltjai online megbeszélését tartottak, ahol többek között társelnököt választottak maguk közül. Ezt a tisztséget újfent Farkas István, az MTVSZ társelnöke tölti be.


EHJ!sdg wellbeing


hirek videó