Megválasztották az NFFT civil delegáltjait! - NFFT

Eseménynaptár

06.26.

2024. június 26.

Szakpolitikai Egyeztető Munkabizottság ülés

06.05.

2024. június 5 - 6.

ESDN konferencia, Brüsszel

05.10.

2024. május 10.

NFFT Tanácsülés

04.22.

2024. április 22.

Fenntarthatósági Témahét nyitórendezvény

Beágyazott alkalmazások

Humán_Sári_

Nagy kép

A fenntartható fejlődéshez elengedhetetlen az emberi erőforrás: megvalósulásához szükség van megfelelő létszámban és jó egészségi állapotban elő emberekre, tudásukkal, képességeikkel együtt. Az ember immár a közgazdasági mérések szerint is a nemzet legfontosabb erőforrásává vált.

Társadalom

Nagy kép

A nemzet társadalmi erőforrásait az erkölcsi normák és értékek, az egyének közötti kapcsolatok és a bizalom, valamint az egyének alkotta szerveződések, intézmények, továbbá a kulturális tevékenységek és a kulturális örökség alkotják. A közös történelem, a  hagyományok, valamint az ezek továbbadásáért és a társadalom többi tagjáért, továbbá a jövő nemzedékekért érzett felelősség összetartó erőt képvisel, és alkalmakat teremt az együttműködésre, a nemzeti összetartozás érzésének megélésére.

Környezet

Nagy kép

A természeti erőforrások megfelelő mennyisége és minőségi állapota elengedhetetlen. A természeti erőforrások által nyújtott ökoszisztéma-szolgáltatások a természetes es az ember által módosított ökoszisztémák által a társadalom számára biztosított közvetett és közvetlen hasznokat jelentik. Ilyen hasznok a termeléssel összefüggő szolgáltatások (pl. élelem), a természeti körfolyamatokkal kapcsolatos szabályozó szolgáltatások (pl. klimaszabályozas), a támogató szolgáltatások (pl. tápanyag-körforgás), és a kulturális szolgáltatások (pl. pihenés-feltöltődés).

Gazdaság

Nagy kép

A gazdasági erőforrások jelentik az alapot az adott társadalom anyagi gyarapodásához. A termelőeszközök technikai színvonala, az infrastruktúra minősége, a befektetési-hitelezési intézmények megbízhatósága nemcsak az előállított javak érteket határozzak meg, de a termelés-fogyasztás során igénybe vett természeti tőke nagyságára is hátassal vannak. Az emberi erőforrások hasznosítása és kiteljesedése szinten elképzelhetetlen gazdasági erőforrások nélkül.

Hírek

Megválasztották az NFFT civil delegáltjait!

Pénteken zajlott az NFFT civil delegáltjainak választása. A regisztrált civil szervezetek három szekcióban dönthettek a jelöltekről: oktatási és kultúrális, réteg és korosztályi, valamint szociális és egészségügyi.
Az ünnepélyes megnyitót Farkas István, az NFFT alelnöke és az Magyar Természetvédők Szövetsége- Föld Barátai Magyarország társelnöke, valamint Bartus Gábor, az NFFT titkára tartotta, ezt követően pedig a szekciók egymástól külön választottak. Az előző ciklus delegáltjainak rövid beszámolója utána a jelöltek kortes beszédeit titkos, írásbeli szavazás követte.
A követekző négy éves ciklus civil delegáltjai:
Oktatási és kulturális civil szervezetek:
Molnár Zoltán, KOKOSz
Réteg-és korosztályi civil szervezetek:
Szociális és egészségügyi civil szervezetek:
Molnár András, Magyar Vöröskereszt
Rádai Tamás, Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete
A környezetvédelmi civil szervezetek külön eljárás keretében, önállóan választják meg jelöltjeiket. Jelenleg a két delegált tanácstag Sipos Katalin, WWF Magyarország igazgatója és Farkas István, az MTVSZ társelnöke.
Minden megválasztott delegáltnak gratulálunk, eredményes munkát kívánunk és köszöntjük őket az NFFT tagjai között!

sdg wellbeing


EHJ!videó2


videó 3


hirek videó